Nieuws

laatste update 03-02-2014

31-01Nieuwe voorzitter ontvangt EHBO tasjes voor jeugd

Cafe It Aude Beuthusis al jaren sponsor voor EHBO koffers van alle teams van de Monnik. De leiders van de jeugdteams wouden echter graag een wat kleiner model deze keer omdat er al genoeg spullen meemoeten. En, gelukkig, wordt er ook niet zoveel gebruik van gemaakt. Af en toe een pleistertje is vaak al genoeg bij de jeugd. Een klein EHBO tasje bracht uitkomst en deze werden overhandigd door Theo en Gerard Kooy aan onze nieuwe voorzitter Jelle de Jong.

foto

vlnr Gerard Kooy, Jelle de Jong, Theo Kooy en Bote de Jong


21-12 Monnik kiest nieuwe voorzitter

Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering vanmiddag is Jelle de Jong gekozen als nieuwe voorzitter van V.V. De Monnik.
Tevens werd aftredend penningmeester Jan Martinus opgevolgd door Chris Wiersma. Bote de Jong is na 32 jaar afgetreden als bestuurslid en vice-voorzitter. Als nieuw bestuurslid is toegetreden Geert de Jong. Jappie Poortinga was herkiesbaar en werd in een goed gevulde Leeuwekuil ook weer door de leden herkozen.


16-10 Monnik in rouw na overlijden voorzitter Jan Berend Bazuin

Het was al bekend dat Jan Berend enige tijd ziek was maar dat het zo snel zou gaan had niemand gedacht. De Monnik zal nooit meer hetzelfde zijn !

Jan Berend

Jan Berend Bazuin 20-05-1943 16-10-2013

teken hier het condoleance register

We wensen de familie veel sterkte met dit enorme verlies


12-10 Jeugd in nieuwe trainingspakken

Alle jeugdteams van de Monnik zijn inmiddels in nieuwe trainingspakken gestoken.

Dit werd mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:

Douwe Dam klusbedrijf

Monnik C

C junioren plus sponsoren Romy en Douwe dam

De Tox Bar

Monnik D

D pupillen plus sponsoren Chris Wiersema en Remmelt Mulder

De Vrouwe Jakoba

Monnik E

E pupillen plus sponsoren Peter en Petra Smit

De Marlijn

582009 662161557147969 915813154 n

F pupillen met nieuwe trainingspakken van de Marlijn


21-09 Nieuwe shirts voor D pupillen

Tijdens de wedstrijd De Monnik D1 – De Lauwers D1 werden de nieuwe shirtjes van de D pupillen gepresenteerd. Snoepwinkel “Het Peperhusjen” stak de jongens en meisjes in het nieuw.

P1090665

28-08 Monnik 1 met nieuwe tassen het seizoen in

De Monnik 1 is voor het nieuwe voetbalseizoen voorzien van nieuwe tassen.

Bouwbedrijf Dijkstra, die al jaren de tassen sponsor is, overhandigde de nieuwe tassen aan voorzitter Jan Berend Bazuin en het bestuur van de Monnik.

foto-603-08 Monnik krijgt nieuw terras

Er is enorm hard gewerkt door diverse vrijwilligers aan een nieuw terras. De oude begon erg over te hellen en dreigde in te storten. Hulde aan ieder die dit weer mogelijk hebben gemaakt ! !

foto-5


werk in uitvoering

27-07 voorlopig geen training op maandagavond voor senioren

Voorlopig zal er niet meer op maandagavond worden getraind. Op donderdagavond en zaterdagmiddag wordt er nog wel getraind.


Vrijwilligersdag 2013

13 juli organiseerde de Monnik de jaarlijkse vrijwilligersdag. Alle vrijwilligers van de Monnik worden dan getrakteerd op een hapje en een drankje. De voorzitter sprak nogmaals zijn dank uit naar alle vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken om onze club draaiende te houden.

Onder het genot van een drankje en de BBQ kunsten van Tom Vlasma werd het een heel gezellige middag. Tom en ook Jurrie Noot werden nog even extra in het zonnetje gezet vanwege hun 25 jaar dienst bij de oud papier ploeg.

De papierploeg nam ook afscheid van Aldert Stieltra die, na meer dan 30 jaar bij de ploeg had gezeten, hier mee gestopt is.

De Monnik is weer 2 bordsponsoren rijker. Hoewel er afgelopen seizoen ook wat bordsponsoren zijn gestopt zijn er gelukkig ook altijd nog weer nieuwe. Zo ook deze twee.

logojakobalogoheineken

voor meer info over deze nieuwe sponsoren klik op hun logo

Schiermonnikoog 7 april 2013

WAPPERAARS VV DE MONNIK C1

Het begon met een prijsvraag ! Waarom er een jeugd elftal van de V.V. De Monnikmet vlaggen bij een thuiswedstrijd van de Fc Groningen zou moeten staan en dan bij welke wedstrijd.Zo kwam het idee om te mogen wapperen bij de wedstrijd Fc Groningen-Sc Heerenveen op zondag 7 april 2013.Want wat zou er leuker zijn dat er een Fries team met Groningse vlaggen zou zwaaien als Groningen tegen Heerenveen moet voetballen. (een beetje Heerenveen intimideren).Essent, sponser van de Fc Groningen, vond deze slogan leuk en ook vonden ze het wel een uitdaging om dit te gaan doen.Dus op zondag 7 april 2013 ging het C team van deV.V. De Monnikaangevuld met enkele D pupillen op naar Groningen.Men ging met 22 personen (17 kinderen en 5 begeleiders) in een bus van Birwa uit Damwoude. Ook alle seizoenkaarthouders Fc Groningen van Schiermonnikoog gingen mee.

Dus met ongeveer 40 personen op naar de Fc Groningen !

De bus werd gesponserd door de Monnik en enkele ondernemers van Schiermonnikoog.Daar aangekomen werd de jeugd en de begeleiders ontvangen, kregen een kleine uitleg wat precies de bedoeling was en een lunch aangeboden.Toen was er nog even tijd om een kleine quiz te doen, die werd gewonnen door Tony Dam en Tim Vlasma en die kregen een tasje met een bal.Toen was het moment daar, snel omkleden en in de rij staan om 5 minuten voordat de wedstrijd zou beginnen op naar de middenstip te gaan. Daar om een levensgroot shirt ,die er al lag, heen te gaan staan en zwaaien met de vlaggen.Eerst kwamen alle spelers terug van het veld na de warming up en gaven sommige spelers van de Monnik een tik op de hand in het voorbij gaan naar de kleedkamers om zich daar klaar te maken voor de wedstrijd.Ook de mascotte van de Fc Groningen kwam even langs bij de rij vanV.V. De Monniktoen die klaar stonden om van het veld te gaan.Nadat de spelers elkaar een hand hadden gegeven op het veld mochten de kinderen snel weer van het veld omkleden en daarna de wedstrijd bekijken.Groningen speelde de beste wedstrijd van het seizoen en won zeer verdient met 3 – 1 van Heerenveen.Toen kregen alle kinderen nog een sponsor tasje van de kidsclub van de Fc Groningen en allemaal nog een mooie bal van Essent. Moe maar voldaan weer naar huis, een dag om in te lijsten en nooit meer te vergeten.

Fc Groningen en Niek Hollewand bedankt voor deze mooie dag.

Jappie Poortinga.

monnikfotoreportage C junioren naar FC Groningen - Heerenveen


  • 15-03 Nu nog sneller op de hoogte met facebook pagina van de Monnik

Met de Facebook pagina ben je sneller op de hoogte van al het voetbalnieuws van V.V. De Monnik.

FacebookLogo


  • 09-03 Klaverjassen bij de Monnik weer succesvol


Zaterdag 9 maart was de jaarlijkse klaverjas avond bij de VV De Monnik.

Met 20 mensen (5 tafels) gingen we rond 5 over 8 los.

Bij elke ronde had Bote De Jong (deze avond de man achter de bar)lekkere hapjes, en ook zorgde hij voor de nodige drankjes.

Rond 11 uur had iedereen drie ronden van 16 potjes gespeeld, en gingen Jappie en Gert de eindstand uit rekenen.

De prijzen waren beschikbaar gesteld door Schut supermarkt en VV De Monnik.


1e met 5866 werd Willem Dolfin .

2e met 5406 werd Gert Kremer .

3e met 5299 werd Henry Vlasma .

4e met 5237 werd Jappie Poortinga .

5e met 4945 werd Jeroen Frijters .


Ook was er nog een prijs voor degene die de meeste marsen(stille gespeeld) had.

Dit waren er maar liefs 4 personen, deze kregen een fles rode wijn.

Allen hadden 3 marsen gespeeld,namelijk Lenora Kremer , Gert Kremer ,

Jeroen Frijters en Henry Vlasma.

Al met al een zeer geslaagde avond, en volgend jaar zeker weer

Jappie Poortinga


  • 01-02 TOXBAR bord vernieuwd

Na de overname van de TOXBAR door Remmelt Mulder en Chris Wiersma werd deze zaak totaal vernieuwd. Het reclamebord op het veld moest dan natuurlijk ook even in een nieuw jasje .

logotoxbar


27-12

Feyenoord winnaar f-pupillen Kerstzaalvoetbal 2012

Na een spannend voetbaltoernooi waaraan vele grote teams meededen, kwam Feyenoord uiteindelijk als winnaar tevoorschijn. De F1- en F2-pupillen waren door elkaar gehusseld en - nog enigszins duizelig - vonden zij zich op 27 december om 9 uur terug in een topteam. En dat bleek ook uit het spel. De jongens en meiden leken het heerlijk te vinden om de kerstmaaltijden te verteren, zodat de vele aanwezige ouders leuke wedstrijden te zien kregen. Na afloop kreeg elke Monnik-pupil de traditionele kerstzaalvoetbalmedaille uitgereikt, waarna het vervolgens de beurt was aan de oudere junioren.

De uiteindelijke eindstand bij de F-pupillen was als volgt:

1. Feyenoord: Bart, Sil, Sjoerd

2. Heerenveen: Darryl, Sebastiaan, Chris

3. Ajax: Pelle, Wendy, Kian

4. Groningen: Erwin, Kalle, invalspeler

5. Real Madrid: Mark, Job, Pascal

6. Barcelona: Remco, Steven, Lisa

foto kerstzaalvoetbal


27-12 Kerstzaalvoetbaltoernooi 2012 D1

Donderdag 27 december was het weer zover,Het jaarlijks terugkerende zaalvoetbal toernooi.Dit jaar helaas enkele afzeggingen maar Aline deed gelukkig mee, en zo konden er toch nog 3 teams van 3 spelers gemaakt worden.Het was even wennen voor de dame en jongens want de zaal is toch kleiner dan een voetbalveld maar ook vermoeiender.

Er kon een hele competitie gespeeld worden,

Waarvan de uitslagen.

3eplaats team 3 met Ketama, Jan en Sjoerd.

2eplaats team 1 met Bram, Thomas en Job.

1eplaats team 2 met Aline, Paul en Joris.

Een geslaagd toernooitje met als slot nog een verassing…Voor het behalen van de 1eplaats in de najaar competitie kregen de kinderen een cadeautje van VV de Monnik en een speldje van Ogygia aangeboden.

  • 22-12 Ledenvergadering matig bezocht

Zaterdag 22 december was de jaarlijkse ledenvergadering van V.V. De Monnik. De vergadering was erg matig bezocht. Opvallend was de afwezigheid, naast de spelers die in het bestuur zitten, van de Monnik 1 voetballers. Natuurlijk zegt men wel dat het dan wel goed zal gaan met de club maar deze vergadering was wel erg matig bezocht. Het gaat ook wel goed met de Monnik en dat viel in de vergadering dan ook wel te merken. Vragen waren er bijna niet en ook de financien zijn bij de Monnik goed op orde. De vergadering was dan ook van korte duur en zo sloot voorzitter Bazuin dan ook na iets meer dan een uur de vergadering waarna er nog even gezellig na wed gepraat.

  • 10-12 De Monnik staat stil bij omgekomen grensrechter

Zaterdag 8 december zijn wij met een aantal (jeugd)bestuursleden, coaches, trainers, scheids- en grensrechters en vrijwilligers bijeengekomen om de doodslag op grensrechter Richard Nieuwenhuizen te herdenken. Daarnaast hebben wij besproken of wij als club – en als individuele leden – voldoende doen om sportief gedrag te stimuleren. Wij hebben als clubleden ook kritisch naar onszelf gekeken. Enkele citaten:

“In het vuur van het spel roep ik wel 's wat tegen de scheids- of grensrechter. Als ik daar nu bij stil sta, besef ik me ook dat jeugdleden aan de kant staan. Zij zien dan dat dat gedrag van een volwassene normaal wordt gevonden. Daarmee laat ik niet bepaald voorbeeldgedrag zien.“

“In het verleden ben ik ook grensrechter geweest. Ik ben gestopt omdat vooral ouders veel commentaar hadden. Ik had er geen zin meer in.”

“Als er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen, moet je er meteen actie op zetten. In het verleden hebben we bij misdragingen van de tegenstander daar weken overheen laten gaan en dan is het mosterd na de maaltijd. Dit geldt natuurlijk ook als onze eigen leden zich niet gedragen zoals wij als club dat wensen.”

“Als iemand zich misdraagt, gebeurt het soms dat niemand in actie komt. Bijvoorbeeld omdat de leider denkt dat een ouder zijn kind wel zal corrigeren, terwijl omgekeerd de ouder denkt dat de verantwoordelijkheid bij de leider ligt.”

“Sommige van onze eigen supporters schreeuwen ook tegen de scheids- en grensrechter op een manier die niet bij De Monnik past. Daar moeten wij elkaar meer op aanspreken.”

“Soms zijn het voetballers die amper een bal kunnen stoppen die veel commentaar leveren op de leiding. Wij kunnen ons meer bewust zijn dat wij met zijn allen goedwillende amateurs zijn.”

“De groepsdruk in een team is groot. Daardoor ga je als onzekere grensrechter ook maar de vlag omhoog doen. Krijg je tenminste geen commentaar van je maten.”

“Scheids- en grensrechters moeten zelf ook de sportiviteitsregels in acht nemen. Partijdig fluiten en vlaggen roept agressie op. Als wij vinden dat onze eigen mensen dat doen, moeten we elkaar daar ook op aan kunnen spreken.”

Al met al hebben wij een zinvol gesprek gevoerd over respect en sportiviteit. Een gesprek dat niet gestopt is op 8 december, maar het begin is van een gesprek met elkaar. Daarom is respect en sportiviteit ook gespreksonderwerp op de ledenvergadering van vv De Monnik op 22 december (aanvang 14 uur). Verder heeft het jeugdbestuur onlangs gedragsregels opgesteld. Voordat de competitie hervat wordt in het voorjaar, wil het jeugdbestuur samen met coaches en trainers in gesprek met ouders en pupillen over sportiviteit en het gedrag dat daarbij past. Of wij nu voetballer, scheids- of grensrechter, leider, trainer, bestuurslid, ouder, vrijwilliger of supporter zijn, wij kunnen allemaal wat doen om hier op ons eiland te blijven genieten van de voetbalsport die ons zo dierbaar is.

Bestuur en jeugdbestuur van vv De Monnik

  • 21-11 Slagerij Menno Hoekstra ook volgend jaar weer sponsor

Net als afgelopen jaar zal ook volgend jaar Slagerij Menno Hoekstra uit Anjum weer leverancier zijn van de vleesprijzen welke worden verloot bij thuiswedstrijden van de Monnik 1.

  • 05-08 Nieuwe bordsponsor voor de Monnik

Wederom een nieuwe bordsponsor voor de Monnik. Voor meer info over dit bedrijf klik op het logo.

  • 19-07 Monnik dit seizoen naar de reserve klasse

De Monnik zal dit seizoen gaan spelen in de reserve 4e klasse. Hoofdbestuur, trainer, coach en een aantal spelers zagen het niet zitten om wederom een seizoen in de zeer zware standaard 5e klasse uit te komen. Dit zou weer een zeer zwaar en teleurstellend seizoen gaan worden mede ook omdat er een aantal spelers zijn gestopt , waaronder de uitstekende doelman van de Monnik , Geert de Jong. Hierdoor zouden er misschien ook nog weer meer spelers gaan afhaken en dat kan de Monnik zich niet permiteren. Even een stapje terug moet er weer voor gaan zorgen dat de juiste sfeer, plezier en mentaliteit weer terug gaat komen. Ook zullen er wat jonge jeugdspelers bij komen die beter eerst in de reserve klasse wat ervaring op kunnen doen.

voor indeling ga naarMonnik 1

voor meer oude verslagen van wedstrijden uit de dorpsbode

De Digitale Dorpsbode

Hans Huizing 2012