Nieuws

laatste update 20-05-2015

19-05 KNVB Beker bij de Monnik

Hoog bezoek deze dag op sportpark De Monnik, directie van FC Groningen vertoefde 2 dagen op het eiland en dan kon een bezoek aan de Monnik natuurlijk niet uitblijven. Voorzitter Hans Nijland had echter ook de onlangs gewonnen KNVB Beker meegenomen en stelde voor om deze te laten zien aan de jeugd van de Monnik. Alle jeugdteams waren dan vertegenwoordigd en lieten bij aankomst van Hans Nijland en Beker dan ook een enorm gejuich los. Na felicitaties van onze voorzitter en uitwisseling van troffeen konden alle teams met de Beker op de foto. Hierna was er ook nog gelegenheid om alleen of met broertjes, zusjes papa’s en mamma’s zich te laten vereeuwigen met de Beker.†

De Monnik is natuurlijk al jaren verbonden aan FC Groningen maar de laatste 2 jaar was er toch minder contact tussen de 2 verenigingen. Ook zijn er op ons eiland toch aardig wat seizoenkaarthouders en leeft de FC natuurlijk ook erg bij de jeugd. Hans Nijland beloofde dan ook om de banden tussen beide clubs weer wat steviger aan te halen.†


20-12 goede ledenvergadering De Monnik

De Monnik had deze middag zijn jaarlijkse ledenvergadering. In een redelijk gevulde Leeuwekuil werd het jaar 2014 nog eens†doorgenomen. Verder waren er eigenlijk weinig echt hete hangijzers. De club draait, door de inzet van al die vrijwilligers gewoon goed. Ook financieel staat de club er goed voor. Theo Tiggelaar is per acclamatie toegetreden tot het bestuur want hier was een plek vrijgekomen en Theo bood zich hiervoor aan. Ook werd hij nog even in het zonnetje gezet vanwege diverse spontane sponsoracties. Een van deze acties was het sponseren van de strandpaal die door Geert de Jong is gemaakt. Deze komt op een mooi plekje in de kantine met herop alle ere leden en de 2 ere voorzitters. Ook Klaas de Vries werd in het zonnetje gezet. Deze had 35 jaar vrijwilligers werk voor de club gedaan maar stopt per januari met zijn aktiviteiten voor de†club. Ook de zilveren pluim , uitgereikt door vereniging dorpsbelang, aan de oudpapierploeg werd natuurlijk nog even aangehaald. Verder verliep de vergadering goed en was het na anderhalf uur al tijd voor het eerste rondje.

foto-325-11 Voetbal Pieten bij de Monnik

Op Dinsdag 25 november kwamen de F-jes en de kabouters naar de kantine van†VV De Monnik voor de Pietenmiddag. Sinterklaas had de uitnodigingen naar Meester Jort†gestuurd en deze had ze uitgedeeld op de training.†Op de uitnodiging stond een tekening. Veel kinderen hadden deze prachtig ingekleurd en konden ze aan zwarte piet meegeven. Hij zou er voor zorgen dat Sinterklaas ze kreeg te zien!†Er werd in de uitnodiging gevraagd om in trainingstenue te komen en dat was natuurlijk niet voor niets! Samen met 4 pieten gingen we trainen... Al zagen we al snel.. dat ze er niet veel van bakten..†Hoge ballen en missers genoeg! Maar wat een plezier! Ondertussenin de kantine stond de tweede ronde met warme chocolade melk al klaar, dankzijonze hulp ouders!†Toen we weer lekker waren opgewarmd kwamen de pieten met de enorme cadeausbinnen.†Jeetje wat zijn de kinderen verwend! Een skatebord voor de oudere kinderen en een voetbal tafel voor de jongere. Fantastisch! Dank Boeken en Speelgoed Pietwat zijn we allemaal dankbaar!†De pieten vertelden bij elk kindje een leuke anekdote en soms een klein grapje…†Pepernoten en snoep genoeg. Daar had een Piet ook weer enorm zijn best gedaan, ook de armbandjes waren een hit!†Het was een geslaagde gezellige middag, om 18.00 uur gingen de Pieten op pad, ze gingen ook nog bij de kinderen van de kidsclub langs.. Bonzen op de ramen, pepernoten door het hele huis.†Boer Freerk heeft nog dagen pepernoten in de kamer onder kasten gevonden...Ook de kinderen van dekidsclub zijn enorm verwend met een knuffel puppy en een mooie bal.

Iedereen die heeft mee gewerkt tot opruimen van de kantine aan toe, bedankt...

Tot volgend jaar!!

unnamed-3

Pieten in een volle voetbalkantine van De Monnik†

06-08 Monnik D naar Johan Cruiff Schaal

Het feestje was nog niet voorbij…

Dat de Monnik D1† kampioen is geworden was vast wel bekend,† toch was het feestje nog niet voorbij. Op zondag 3 augustus werd in de Amsterdam Arena om de Johan Cruyff schaal gespeeld en daar mochten de kampioenen naar toe. Dus verzamelden we op zondagmorgen bij het VVV kantoor en vertrokken we met twaalf mannen en vrouwen richting Amsterdam. Voor aanvang van de wedstrijd kregen we een rondleiding door de Arena. We konden een kijkje nemen op de hoogste plaatsen van het stadion, we mochten even aan de grasmat ruiken, we konden zien hoe de beveiliging zijn werk deed, en er werd een film vertoond over alles wat maar met de Amsterdam Arena te maken heeft van de bouw tot aan de hoogtepunten aan toe.

Daarna was er even vrije tijd, sommigen gingen shoppen †in de Ajax fan shop en anderen zaten lekker in de zon te genieten van een patatje en wat drinken. Genoeg te zien om het stadion heen, vele supporters zijn het bekijken wel waard. Rond 17.00 uur vertrokken wij naar onze zitplaatsen. Om 18.00 uur zou de wedstrijd Pec Zwolle - Ajax beginnen, en voor aanvang werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de MH17. Erg indrukwekkend, dat het zo stil kan zijn† in† zo`n groot stadion met zoveel mensen.

Daarna de aftrap en de wedstijd kon beginnen. De wedstijd was niet echt spectaculair en werd gewonnen door Pec Zwolle† met 1-0. Daarna weer richting Lauwersoog. Onderweg nog een bezoekje aan de Mc Donalds en om 23.30 uur lag de watertaxi voor ons klaar. Iedereen kwam moe maar voldaan weer thuis na een mooie, en vooral een erg gezellig dag!

Graag willen we het bestuur van de Monnik bedanken voor het beschikbaar stellen van de watertaxi en voor de kaarten . Roland Sikkema voor een financiŽle bijdrage, en Frank en Sonja en Atze voor de gezellige begeleiding!

Tijs, Thomas, Bram, Jan,† Joris, Wessel, Remco , Jan en Astrid

3ccb9579e39cd62e2a833b7656142d01


01-08 Monnik in gevecht met konijnen

Hoewel veel mensen het leuk vinden dat de konijnen op Schiermonnikoog weer in opmars zijn is de Monnik hier minder blij mee. De konijnen banen zich een weg via het trainingsveld naar het hoofdveld. Op beide velden was al enige schade aangericht. Na controle van het hekwerk bleken her en der nogal wat gaten te zitten. Met behulp van vrijwilligers Dik Derksen, Aldert Stielstra en het bestuur werd er behoorlijk wat werk verricht om de konijnen nu hopelijk buiten te houden.

konijn


31-07 Koninklijke HFC biedt collage JB aan

Vaak wordt er als afsluiting van het seizoen tegen de Koninklijke HFC gespeeld. Vanwege de hechte band met de vorig jaar overleden voorzitter JB Bazuin werd er de laatste keer gestreden om de JB trofee,in het leven geroepen als eerbetoon. De gasten wilden toen de colage al aanbieden maar deze was nog niet gereed. Afgelopen woensdag kwam Yeb Jan Joustra persoonlijk langs om deze alsnog aan voorzitter Jelle de Jong te overhandigen. Tevens zal er een bord langs het veld komen †om de band tussen beide clubs te versterken.†Ook een uitwedstrijd naar de KHFC zal aankomend seizoen gerealiseerd worden.

foto-9


2 nieuwe borden om het veld van de Monnik

Aanhangwagenservice S. van der Veen††(klik voor meer info over deze sponsor)

Prima voor elkaar(klik voor meer info over deze sponsor)


31-01†Nieuwe voorzitter ontvangt EHBO tasjes voor jeugd

Cafe It Aude Beuthus†is al jaren sponsor voor EHBO koffers van alle teams van de Monnik. De leiders van de jeugdteams wouden echter graag een wat kleiner model deze keer omdat er al genoeg spullen meemoeten. En, gelukkig, wordt er ook niet zoveel gebruik van gemaakt. Af en toe een pleistertje is vaak al genoeg bij de jeugd. Een klein EHBO tasje bracht uitkomst en deze werden overhandigd door Theo en Gerard Kooy aan onze nieuwe voorzitter Jelle de Jong.†

foto

† † † † † † † †vlnr Gerard Kooy, Jelle de Jong, Theo Kooy en Bote de Jong


21-12 Monnik kiest nieuwe voorzitter

Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering vanmiddag is Jelle de Jong gekozen als nieuwe voorzitter van V.V. De Monnik.†
Tevens werd aftredend penningmeester Jan Martinus opgevolgd door Chris Wiersma. Bote de Jong is na 32 jaar afgetreden als bestuurslid en vice-voorzitter. Als nieuw bestuurslid is toegetreden Geert de Jong. Jappie Poortinga was herkiesbaar en werd in een goed gevulde Leeuwekuil ook weer door de leden herkozen.

voor meer oude verslagen van wedstrijden uit de dorpsbode

De Digitale Dorpsbode